Реєстрація /

КМДА визначилася, що і як робити з петиціями від громадян

Остаточне рішення про підтримку петицій – за мером Києва.

КМДА затвердила організаційно-правові заходи щодо реалізації петицій, які отримали схвалення мера міста. Нарешті передбачена чітка процедура розробки заходів щодо реалізації петицій, контролю за планом їх виконання та конкретні підстави для зняття їх з контролю, яка закріплена відповідним розпорядженням міської адміністрації.

Так, остаточне рішення про підтримку петиції, після проходження нею відповідної процедури, причому не пізніше 10 днів з моменту початку розгляду петиції, приймає мер Києва.

Після цього він визначає одного зі своїх заступників відповідальним за реалізацію схваленої ним петиції. Через день цей заступник має дати вказівку підлеглим йому підрозділам КМДА у підготовці плану заходів щодо реалізації петиції, потім затвердити його (термін в розпорядженні не регламентований) і дати доручення зазначеним в плані структурним підрозділам, райдержадміністрації, комунальним підприємствам, установам та організаціям щодо його виконання.

Раз у два місяці заступник голови КМДА, відповідальний за реалізацію петиції, має доповідати про виконання плану міському голові, і профільній комісії Київради.

З контролю електронна петиції може бути знята лише за погодженням з профільною постійною комісією Київради та тільки в трьох випадках:

після виконання, за умови вирішення піднятого в петиції питання;

якщо в процесі виконання плану реалізації петиції виникли обставини, які роблять подальше її виконання неможливим, а для виконання плану вжито вичерпних заходів;

якщо реалізація зазначеного в петиції питання вимагає значних витрат міського бюджету, які об'єктивно не можуть бути передбачені в поточному чи наступних роках.

Раніше повідомлялося, що результатом однієї з петицій, підписаної киянами, стало виділення коштів на освітлення пішохідних переходів.

Теґи