Реєстрація /

На вулиці Мельникова проведуть експертизу зсувонебезпечної ділянки, на який йде будівництво

Будують офіси і житло.

Зсувонебезпечну територію по вул. Мечникова, 11-А перевірять експерти НДІ «Підземспецбуд». Девелопер проекту офісно-житлового комплексу за вказаною адресою підписав договір про проведення додаткової масштабної гідро-геологічної експертизи для забезпечення безпеки жителів прилеглих будинків з урахуванням зсувонебезпечної ситуації.

Про це повідомляє прес-служба компанії «Е.К. Сервіс», яка будує на небезпечній ділянці офісно-житловий комплекс.

Згідно з повідомленням, предмет договору – обстеження існуючих інженерно-геологічних і гідрогеологічних і техногенних умов будівельного майданчика, прилеглих до неї територій об'єкта в зв'язку з розвитком зсувонебезпечних явищ, і прогноз їх змін з метою виконання попереджувальних заходів.

На даний момент будівництво призупинено, згідно з приписом Державної архітектурно-будівельної інспекції. Станом на сьогодні монолітні роботи на майданчику не ведуться, техніка не працює.

«Ми безпосередньо зацікавлені в безпеці будівництва та відкриті до діалогу. Зсувонебезпечна ситуація – така ж загроза для нашого об'єкта, як і для сусідніх будинків. Саме тому ми провели зміцнення схилу будмайданчика, виконали дренаж, замовили на прохання жителів незалежну експертизу у НДІ, який користується довірою громадськості. І готові далі співпрацювати з жителями», – заявив директор компанії «Е.К. Сервіс» Володимир Семенцов.

Раніше повідомлялося, що на вулиці Черкаській провели протизсувні роботи.