Реєстрація /

З оформленням документів на землю в Києві можуть виникнути проблеми

Держгеокадастр попередив про можливі проблеми.

Держгеокадастр попередив громадськість про проблеми, які з 1 жовтня можуть виникнути з узгодженням землевпорядної документації в Києві.

Специфічний порядок відведення ділянок, діючий в столиці, дисонує з новими правилами узгодження проектів землеустрою на основі екстериторіальності, які в цей день вступили в силу в Україні.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Нова практика передбачає, що територіальний орган Держгеокадастру, який буде погоджувати проекти землеустрою щодо відведення земельної ділянки, буде обиратися за випадковим принципом за допомогою електронного документообігу відомства. Таким чином, буде виключений особистий контакт між розробником проекту землеустрою та органом, що здійснюють його узгодження, і будуть усунені корупційні ризики.

«Однак особливий режим землеустрою, який діє в Києві, не дозволяє інтегрувати столичну документацію в загальнонаціональний оборот. У 2011 році з метою спрощення та удосконалення процедури вирішення питань надання земельних ділянок в Києві була передбачена можливість затвердження проектів землеустрою щодо відведення ділянок не сесією міської ради, а її секретарем. Ця локальна практика юридично недосконала, оскільки повноваження міської ради не можуть бути делеговані, і суперечить Земельному кодексу і законодавству про місцеве самоврядування. Тому проекти землеустрою щодо відведення ділянок в Києві, які розроблені не за рішенням міськради, як це відбувається по всій країні, а по резолюції її секретаря, не будуть узгоджуватися територіальними органами Держгеокадастру як такі, які оформлені з порушенням чинного законодавства», – пояснили у відомстві.

Раніше повідомлялося, що у забудовника забрали землю в Святошинському районі.