Реєстрація /

У киян забрали сквер на Печерську

Зелену зону хочуть забудувати.

Апеляційний адміністративний суд Києва скасував рішення Київради від 22.05.2013 «Про надання статусу скверу земельній ділянці загальною площею 2,33 га по вул. Вільшанській, 2-Б».

Про це стало відомо з повідомлення громадського активіста Володимира Тищенко.

«Суд прийняв до уваги фіктивний акти прийому-передачі земельних ділянок, яким Київрада нібито передала земельні ділянки в оренду забудовнику 4 лютого 2016 року. Однак у зв'язку зі зміною закону «Про оренду землі» передбачено існування такого документа, як акт прийому-передачі орендованої земельної ділянки», – повідомив активіст.

Тищенко зазначив, що на момент так званої передачі земельних ділянок, вони перебували під арештом у кримінальному виробництву в шахрайських справах Войцеховського.

«Незаконна передача земельних ділянок відбулася безпосередньо за незаконні дії працівника департаменту земельних ресурсів Ткаченко, який завізував постанови Печерського суду про арешт земельних ділянок, з відміткою до відома, що дане обтяження не було занесено у власний земельний кадастр міської влади», – повідомив активіст.

За словами Тищенка, народний депутат Юрій Левченко направив меру Віталію Кличку депутатське звернення з вимогою скасувати незаконні акти прийому-передачі земельних ділянок.

«Проте мер проігнорував це звернення і суд виніс рішення на користь забудовника», – сказав він.

Раніше повідомлялося, що сквер на Осокорках знову повернули забудовнику.