Реєстрація /

Отримання дозволу на розробку проектів відводу землі потрібно спростити

Голосування на сесії Київради затягує цей процес на кілька місяців.

Кілька років тому було прийнято Порядок, згідно з яким дозвіл на розробку проекту відводу не потребував проходження сесії Київради – була спрощена процедура, але це рішення оскаржили. Про це ІАП «Столична нерухомість» розповів Олексій Поліщук, директор департаменту земельних ресурсов КМДА.

«В Києві є різні рухи і громадські організації, які оскаржили наш спрощений підхід до цього, і на сьогоднішній день це питання є на розгляді Вищого адміністративного суду, тож поки що всі згоди мають бути розглянути на сесії міської ради. Тож тепер ми готуємо не згоду міського голови чи секретаря ради, а проект рішення Київради. А проекти рішень розглядаються в рази довше – місяці 2-3. Ми хочемо повернути спрощену процедуру, яка тривала місяць, оскільки вважаємо, що це цілком виправдано і законно. Адже органи місцевого самоуправління складаються не лише з Ради, яка голосує на сесії, є ще міський голова, виконавчий комітет і так далі. Тому ми вважаємо правильною позицію Ради делегувати ці повноваження міському голові і та секретарю, щоб не чекати, поки депутати зберуться, розберуться з питанням і проголосують. Зрештою, є ще принцип мовчазної згоди, який ніхто не відміняв. Це також спрощує процедуру», – зазначив чиновник.

Раніше чиновники столичної адміністрації виступали за максимальне застосування принципу мовчазної згоди щодо питань, пов’язаних з оформленням землі.