Реєстрація /

Конкурс на посаду головного архітектора Києва відновлюють

З завтрашнього дня почнуть формувати нову конкурсну комісію.

10 червня пройде чергове засідання робочої групи з питань організації конкурсу на посаду головного архітектора Києва.

За словами заступника голови конкурсної комісії, керівника апарату КМДА Володимира Бондаренка, орієнтовні терміни оголошення нового конкурсу – середина червня-липень.

«Орієнтовно з 10 червня можемо оголошувати відкритим процес залучення та відбору громадськості до конкурсної комісії. Буде створена нова конкурсна комісія і оголошений новий конкурс. Сам конкурс триватиме близько двох місяців», – сказав Володимир Бондаренко.

Конкурс на посаду головного архітектора має відбутися відповідно до закону «Про державну службу», який вступив у силу з 1 травня 2016 року.

Відзначимо, що після звільнення з посади головного архітектора Києва Сергія Целовальника, КМДА вже провела конкурс на заміщення цієї посади, але те, як він проходив і потенційний результат викликали обурення серед громадськості і професіоналів. В підсумку, мер Києва Віталій Кличко призупинив роботу конкурсної комісії з відбору кандидатів на посаду головного архітектора столиці, мотивувавши це неможливістю прийняття нею об'єктивного і справедливого рішення.