Реєстрація /

Столичні ТРЦ впроваджують тематичну розважальну складову

Це вимагає більшого обсягу інвестицій.

У найближчі кілька років в Києві з'явиться мережа тематичних розважальних парків. Про це розповів Віталій Бойко, генеральний директор компанії Urban Experts.

Розмістять парки розваг в п'яти ТРЦ (Lavina Mall, Blockbuster Mall, Ocean Mall, Respublica і в одному ТРЦ на Лівому березі). Загальна площа парків – 109 тис. rв. м, обсяг запланованих інвестицій – 125 млн. доларів. Кожен парк буде тематичним. У Lavina Mall темою буде космос, e Blockbuster Mall – джунглі, інші концепції на стадії узгодження.

«Це загальносвітова тенденція. У найуспішніших ТРЦ категорія «Розваги» займає до 50% площ. Так, такий бізнес вимагає більшого обсягу інвестицій і окупається довше, ніж рsтейл, однак саме він дозволяє генерувати постійний потік платоспроможних клієнтів», – пояснив експерт.

За його словами, девелоперам важливо забути про стереотип, що основний відвідувач розважальних зон – це діти і підлітки. «Згідно з дослідженнями, понад половина відвідувачів – віком від 20 до 40 років, причому з рівнем доходів вище середнього. Для більшості брендів це цільова аудиторія. Тому активності повинні бути розраховані саме на цей вік», – зазначив Віталій Бойко.

Нагадаємо, що відкриття ТРЦ Lavina Mall заплановане на 1 вересня.