Реєстрація /

У Києві чиновник вимагав хабар за виділення землі

Підозрюваних затримали.

За оренду земельних ділянок на території лісопаркового господарства та парку відпочинку Святошинського району один з керівників комунального підприємства та його співробітник вимагали неправомірну вигоду.

Гроші отримували через посередника.

Працівники Управління захисту економіки Національної поліції припинили схему збагачення шляхом вимагання, налагоджену працівниками комунального підприємства Святошинського району.

Один з його керівників з питань благоустрою та провідний інженер з надання в оренду земельних ділянок на території лісопаркового господарства вимагали від громадянина 20 тисяч гривень хабара.

Для прикриття своєї злочинної діяльності залучили посередника. Вчора, 20 квітня, в одному з кафе столиці співробітники Управління захисту економіки (УЗЕ) Нацполіціі в місті Києві спільно з прокуратурою затримали посередника. У чоловіка вилучили 20 тисяч гривень, які він отримав від громадянина за відповідні підписані договори.

Вирішується питання про обрання правопорушникам запобіжного заходу і повідомлення ним про підозру у вчиненні кримінального злочину. За вимагання та одержання неправомірної вигоди затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялося, що на Трухановому острові хочуть роздати землю інвесторам.