Реєстрація /

Комунальні кінотеатри можуть віддати під будівництво торгових центрів

Деякі об'єкти хочуть знести.

Київрада хоче віддати бізнесу комунальні кінотеатри і на їх місці побудувати за рахунок інвестицій ТРЦ або культурні центри.

Зараз в комісіях Київради розглядається «Концепція розвитку комунальних кінотеатрів», яку хочуть винести на одну з найближчих сесій.

Як розповів Олесь Маляревич, заступник голови бюджетної комісії, яка вже підтримала проект, головна ідея в тому, щоб залучити інвесторів до фінансування проектів по виживанню дешевого кіно, правда, з деякими з кінотеатрів доведеться попрощатися. 15 кінотеатрів, які входять в КП «Київкінофільм», по суті, живуть за рахунок заробітків трьох-чотирьох з них.

Ідея щодо реорганізації кінотеатрів полягає в тому, щоб провести конкурс, за підсумками якого інвестор побудує на місці колишнього кінотеатру, наприклад, ТРЦ, в якому 1 тис. або 1 тис. 500 кв. м буде виділено під кінотеатр – культурний центр. Інвестор після закінчення проекту отримує свої «квадрати», а місто – нові зали з комунікаціями, опаленням і кондиціонуванням.

На базі інших кінотеатрів планують створювати театральні сцени, бібліотеки, коворкінг, секції-гуртки, можливо, більярдні або боулінг.

Раніше повідомлялося, що сучасні кінотеатри розміщені по Україні нерівномірно.