Реєстрація /

Будівельники не оплатили десятки тисяч гривень податків

Фіскальна служба виявила порушення.

Одна з груп будівельних компаній у Києві в 2015 році недоплатила, за попередніми підрахунками, понад 50 млн. грн. податків.

Про це повідомило Головне управління Державної фіскальної служби в Києві.

«Виявилося, що група будівельних компаній, яка протягом минулого року здійснила будівельні роботи на сотні мільйонів гривень, у своїй діяльності використовувала відразу кілька непрозорих схем», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, значну частину отриманих від інвесторів коштів зловмисники переводили в готівку шляхом їх перерахування на рахунки підконтрольних їм фіктивних підприємств за нібито виконані підрядні будівельні роботи.

Як зазначено в повідомленні, другою частиною протиправної схеми стало використання групою компаній механізму фіктивних інвестицій – кошти, зібрані з інвесторів будівництва, направлялися на рахунки підконтрольних зловмисникам інвестиційних фондів, а надалі перераховувалися на рахунки фіктивних підприємств як погашення неіснуючих боргових зобов'язань за підробленими платіжними документами.

«Отримані доходи надалі виводилися на рахунки офшорних компаній, зареєстрованих на Кіпрі і Сейшельських островах, печатки яких були вилучені під час обшуків», – наголошується в повідомленні.

Крім того, за даними відомства, в ході обшуків також було вилучено первинні документи, чорнові записи і «тіньова бухгалтерія», комп'ютерна техніка та електронні носії інформації, а також не враховані готівкові кошти.

Раніше повідомлялося, що на Київщині забудовника оштрафували на мільйон гривень.