Реєстрація /

На купівлю дорогої нерухомості в столиці витратили більше дев'яти мільйонів доларів

Такі дані за місяць.

За інформацією аналітичного центру агентства нерухомості Park Lane, в листопада 2015 року обсяг капіталовкладень в елітну нерухомість Києва (вартістю від 250 тис. дол.) склав 9 млн. 39 тис. дол. Це на 39% вище результатів жовтня. За підсумками місяця частка елітного сегмента в загальній кількості угод склала 6%. Частка капіталовкладень склала 25% від загальної суми, вкладеної в ринок нерухомості протягом місяця.

У структурі ринку елітної нерухомості в листопаді квартири зайняли основну частку – 85%. Попитом користувалися як квартири в сучасних будинках (від 2006 року забудови) в нових мікрорайонах на лівому березі Києва, так і в дореволюційних будинках в історичному центрі міста.

Особливою популярністю користувалися квартири в Голосіївському, Шевченківському, Дніпровському, Печерському та Оболонському районах. Популярні адреси: вул. Володимирська, вул. Драгомирова, вул. Рейтарська, вул. Івана Франка, вул. Ковпака, вул. Звіринецька, Рильський провулок, вул. 40-річчя Жовтня, вул. Раїси Окіпної, пр. Героїв Сталінграду.

Покупці дорогих апартаментів вибирали житло площею 100-470 кв. м. Вартість таких пропозицій склала від 2 тис. до 5 тис. 500 дол./кв. м.

Нежитловий фонд склав 15% ринку елітної нерухомості в листопаді. Тут покупцям були цікаві офісні площі в Печерському районі Києва (вул. Старонаводницька, вул. Патріса Лумумби, вул. Звіринецька). Об'єкти з фасадним входом, наявністю паркувальних місць і високим трафіком користувалися найбільшим попитом. Площа таких приміщень становила 100-220 кв., ціна 2 тис.-3 тис. доларів за кв. м

Раніше повідомлялося, що кількість угод і рівень капіталовкладень у київську нерухомість виросли.