Реєстрація /

У Солом'янському районі обговорять детальний план території

Киян запрошують висловити думку про розвиток району.

Почалися громадські слухання проекту «Детальний план території в межах бульвару І. Лепсе, вул. Суздальська, вул. Академіка Білецького і залізниці у Солом'янському районі м.Києва».

Процедура розгляду та врахування пропозицій громадськості триватиме до 26 грудня.

Як повідомляє прес-служба Департаменту містобудування та архітектури Києва, у проекті передбачається розміщення кварталів нової житлової забудови обсягом понад 735 тис. кв. м з населенням 27 тис. 900 осіб, у тому числі на територіях спецпризначення для зведення соціального житла.

На перших поверхах будинків передбачається розміщення зон повсякденного обслуговування: кабінети сімейного лікаря, амбулаторії, бібліотеки, зали для занять фізкультурою, дитячі клуби тощо.

Потреба в закладах освіти розраховувалася на все населення району: 1 тис. 431 місце у дитсадках (зараз існує 390 місць) і 4 тис. 555 місць в загальноосвітніх школах (зараз 930 місць). У проекті також надано пропозиції впорядкування, реконструкції вулиць, проїздів і установки червоних ліній, розвитку транспортної та інженерної інфраструктури, забезпечення сумісності забудови окремих земельних ділянок з оточуючою забудовою і землекористуванням, поліпшення навколишнього природного середовища, забезпечення заходів санітарного та епідемічного благополуччя населення, встановлення шумозахисних екранів вздовж залізниці.

Експозиція проекту ДПТ розміщена в приміщенні Солом'янської державної адміністрації за адресою: Повітрофлотський проспект, 41.

Раніше повідомлялося, що детальний план території обговорять у Деснянському районі.