Реєстрація /

Будівництво на Микільській Слобідці призупинять

Забудовник зупинить роботи.

Корпорація «Укрбуд», яка будує житловий комплекс на Микільській Слобідці, призупиняє будівельні роботи до відкритої презентації проекту та його обговорення з місцевим жителям. Про це йдеться в повідомленні прес-служби голови корпорації Максима Микитася.

За словами президента корпорації, навколо будівництва ЖК «Сонячна рив'єра» виросло багато чуток, що призвело до скандалів і конфліктів з активістами.

У зв'язку з цим компанія призупиняє будівництво, щоб представити киянам презентацію проекту і розвитку території, після чого прийме рішення щодо подальшої долі об'єкта.

«У нас є всі дозвільні документи на будівництво. І наші повноваження підтверджені судовими рішеннями. Але, мабуть, робота з місцевою громадою виявилася недостатньою, ми не змогли роз'яснити людям, що ми хочемо будувати, і як буде виглядати це місце після благоустрою. Це і послужило причиною непорозуміння з місцевою громадою. І в певний момент учасниками цього конфлікту стали багато псевдоактивістів, які переслідуючи особисту вигоду, роздувають скандал і вводять в оману щиро переживаючих за долю свого району місцевих жителів», – зазначив Микитась.

Зокрема, крім житлових будинків компанія планує облаштувати 3 км набережній Дніпра і побудувати нову дорожню розв'язку з наскрізним виїздом на Русанівську набережну, а також вже проводить заміну теплових і каналізаційних комунікацій для всього району.

Микитась розповів, що на місці занедбаного зараз берега протоки планується висадити дерева, розчистити русло, облаштувати два нових сквера і чотири дитячих ігрових майданчики. Корпорація також продовжить ремонти в загальноосвітніх школах Микільської слобідки та оновлення існуючої Зони здоров'я, допоможе з ремонтом головного храму Української греко-католицької церкви.

Раніше повідомлялося, що будівництво на Микільській Слобідці заморозили.