Реєстрація /

Стали відомі подробиці новорічних святкувань у Києві

Головну ялинку встановлять на Софійській площі 19 грудня, а на Майдані Незалежності святкувань не буде.

Цього року новорічні свята у Києві відзначатимуть одразу на кількох локаціях – Софійській, Михайлівській, Троїцькій та Поштовій площах. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

«Як і минулого року, головна ялинка країни буде розташована на Софійській площі, там також розташується сцена та 8 крижаних дитячих гірок. А на сусідній Михайлівській площі буде встановлено ковзанку, різноманітні атракціони, зокрема і колесо огляду, та працюватиме резиденція Святого Миколая», – сказала вона.

Головна ялинка буде живою заввишки в 26 метрів. Її, як і минулого року Києву подарують і привезуть з лісів Івано-Франківської області. Традиційно новорічні свята розпочнуться її запаленням у День Святого Миколая 19 грудня о 19:00. «Родзинкою» цього дійства має стати світлодіодна комета, яка летітиме між дзвіницями Михайлівського та Софійського соборів та запалюватиме новорічну ялинку..

Заступник голови КМДА розповіла, що між Софійською та Михайлівською площами протягом усіх свят функціонуватиме новорічний ярмарок. «До святкувань також будуть задіяні Поштова та Троїцька площі. Крім того, зараз розглядаємо варіант проведення різдвяного ярмарку на Хрещатику. Але, як і минулого року, на Майдані Незалежності, зважаючи на події зими 2013-2014 років, жодних святкувань не передбачається», – додала вона.

При цьому Ганна Старостенко зауважила, що з міського бюджету буде профінансовано лише організацію новорічних вистав та закупівлю новорічних подарунків для дітей, решту ж заходів (ілюмінацію, новорічні прикраси та оздоблення локацій) беруть на себе партнери міста.

«Тим не менш всі свята, незважаючи на організатора, цього року повинні проходити за єдиною концепцією – в українському стилі та за національними традиціями, але у європейському форматі. Для нас також важливо, щоб на всіх локаціях було створено безбар’єрний простір для людей та дітей з обмеженими можливостями. Міська влада вимагатиме, щоб усі новорічно-різдвяні заходи Києва мали благодійну або соціальну складову, щоб ми змогли привітати всіх дітей міста, а також дітей переселенців та дітей, батьки яких загинули, отримали поранення або на сьогодні знаходяться в зоні АТО», – сказала вона.