Реєстрація /

Офісна будівля у вигляді квітки з’явилася в Шанхаї

Будівля – енергоефективна.

Знамените голландське архітектурне бюро MVRDV спроектувало для найбільшого міста Китаю незвичайний офісний комплекс – найбільший його корпус нагадує квітку.

Комплекс побудували між станцією швидкісної залізниці і шанхайським аеропортом Хунцяо. Будівля є частиною однойменного ділового району. Його загальна композиція зібрана з 10 вільностоячих офісних будівель, які знаходяться над підземним торговим центром.

На початку 2016 року тут відкриються 110 тис. кв. м офісної площі, 47 тис. кв. м торговельних і 55 тис. кв. м паркувальних площ.

Цікаво, що плавні закруглені форми виявилася не тільки естетичним, але і функціональним рішенням. Нависаючі верхні поверхи і переходи затінюють нижні частини будівлі і формують комфортні, майже камерні простори з невеликою площею в центрі. Крім того, такі форми дозволили домогтися максимальної кількості внутрішніх площ при найменшій площі фасадів.

При проектуванні комплексу було приділено велику увагу його енергоефективності. Тут забезпечена хороша теплоізоляція, природна вентиляція, передбачено збір дощової води.

Раніше повідомлялося, що українець побудував унікальний енергоефективний будинок.