Реєстрація /

Виріс попит на офіси у столиці

Орендарі шукають приміщення.

У третьому кварталі 2015 динаміка попиту на офісні приміщення в Києві значно покращилася. Про це повідомляють аналітики компанії DTZ України.

«Якщо раніше більшість компаній не могли будувати довгострокові плани розвитку, то зараз бізнес процеси активізувалися, і багато компаній почали виходити з «режиму очікування». Значна частина орендарів прийняли рішення підвищити якість і збільшити площу орендованих офісів. Підвищеним попитом з боку орендарів користуються якісні приміщень класу «В» з сучасними інженерними системами. Розглядаються, в основному, варіанти приміщень, що не вимагають капітальних вкладень. Орендодавці, у свою чергу, стали проявляти більшу гнучкість у переговорному процесі з орендарями, що позитивно вплинуло на динаміку заповнення бізнес-центрів. Ті з орендодавців, які демонструють готовність здійснити облаштування приміщення відповідно до вимог орендаря, мають всі шанси здати приміщення в оренду», – коментує Левон Папоян, директор департаменту агентських та консультаційних послуг у сфері офісної нерухомості компанії DTZ України.

За словами, Вікторії Горулько, директора департаменту по роботі з орендарями та корпоративними клієнтами DTZ України, корпоративні орендарі офісної нерухомості в Києві як і раніше досить консервативно планують свою діяльність на найближчі 3-5 років, переважно з причини невизначеного характеру прогнозів щодо економічного розвитку України.

«Однак багато корпоративних орендарів очікують поліпшення загальної ситуації в країні і, як наслідок, допускають можливість деякого підвищення орендних ставок на офісні приміщення в середньостроковій і довгостроковій перспективі. Тому вони вже зараз прагнуть істотно оптимізувати витрати на оренду, користуючись своїм вигідним переговорним становищем», – оворить експерт.

Раніше повідомлялося, що експерти розповіли, що сталося з орендними ставками на офіси.