Реєстрація /

Військовим можуть запропонувати квартири менш, ніж за п'ять тисяч гривень метр

Від покупки квартир на вторинці пропонують відмовитися.

Будівельна палата України пропонує Міноборони відмовитися від покупки житла для військових на вторинному ринку і замість цього вкладати гроші в новобудови. Про це розповів виконавчий секретар Будівельної палати України Руслан Ковтун.

На вирішення квартирного питання військовослужбовців в бюджеті поточного року було передбачено 1 млрд. 140 млн. грн. велика частина яких піде на придбання 1 тис. 332 квартир на вторинному ринку, а також 78 млн. 100 тис. – на власне будівництво та реконструкцію під житло і 16 млн. 200 тис. – на початок будівництва нових об'єктів.

«Зараз в середньому на покупку квартири йде більше 700 тис. грн. У Києві, наприклад, за ці гроші можна купити однушку на вторинному ринку і двокімнатну в новобудові економ-сегмента. Будувати нові будинки – набагато ефективніше і дешевше», – запевняє Руслан Ковтун.

Для обгрунтування такого підходу члени СПУ розробили цілий пакет проектів для Міноборони – від 8-9-поверхових будинків до таунхаусів.

«Є проекти з собівартістю від 4 тис. 500 грн. за квадрат, причому вони відповідають найсучаснішим суворим вимогам по енергоефективності», – говорить Ковтун.

«Ми вже побудували кілька будинків під Києвом, зараз запропонували наш варіант Міноборони. Це п'ятиповерховий будинок, правда, без ліфта, але задовольняє всім вимогам універсального дизайну. У стані під ремонт квадрат коштує 4 тис. 500 грн.», – розповів начальник відділу «КиївЗНДІЕП» Володимир Брунько.

Раніше повідомлялося, що більше мільярда гривен виділили на житло для військових.