Реєстрація /

Багатоповерхівку в Солом'янському районі, в яку потрапила російська ракета, відновлять до листопада

Здійснюють оздоблювальні роботи у квартирах та монтаж ліфтів.

Мер Києва Віталій Кличко у опублікував відео, в якому показав, як тривають роботи з відновлення 25-поверхівки на вулиці Митрополита Липківського, в яку влітку минулого року влучила російська ракета. Завершити всі роботи планують до листопада.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«Тоді загинули п’ятеро мешканців будинку й більше десяти постраждали. Були пошкоджені 10 верхніх поверхів будівлі. Від листопада минулого року – після обстеження та експертизи будинку – фахівці поетапно відбудовували кожен поверх. Наразі продовжують відновлювати пошкоджені віконні та дверні блоки. Здійснюють оздоблювальні роботи у квартирах та монтаж ліфтів», – повідомив у дописі до відео Віталій Кличко.

Нагадаємо, що у першому кварталі загальна площа житлових будівель, прийнятих в експлуатацію, склала 2,18 млн кв.м. Це на 12,3% більше за аналогічний період минулого року, але менше обсягів введення житла в експлуатацію в останній рік до війни. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Даніло Гетьманцев за даними держслужби статистики.

У регіональному розрізі лідерами із закінченого домобудування залишаються Київська область та Київ, на частку яких припадає 32% введеного в експлуатацію житла, а також області на західній частині України з часткою 40%. Найменший показник у регіонах з активними бойовими діями та наближеними до фронту: Донецькою, Херсонською, Миколаївською областями.

Джерело