Реєстрація /

У Європі істотно зросли інвестиції в торговельну нерухомість

Показники перевищили торішній результат.

За даними DTZ, у першій половині 2015 загальний обсяг інвестицій у торговельну нерухомість Європи досяг 35 млрд. євро, перевищивши на 63% показник за аналогічний період попереднього року.

Частка інвестицій у торговельну нерухомість залишалася стабільною протягом 2012-2014 рр., проте вже в першому півріччі 2015 даний показник виріс з 25% до 31%. Даний стрибок є наслідком зростаючого інтересу гравців ринку до торгової нерухомості, а також перебудови самого ринку.

Поряд зі зростанням обсягу інвестицій спостерігається також збільшення частки торговельної нерухомості в глобальному обсязі інвестицій в комерційну нерухомість.

Збільшення обсягу інвестицій пов'язане із зростанням активності на ринках Великобританії та Німеччини, частки яких у загальному обсязі інвестицій склали 27% і 26% відповідно. Далі послідували ринки країн Скандинавії. Дослідження також показали, що ринкова активність у країнах Південної Європи як і раніше залишається високою.

«За прогнозами, в 2015 році обсяги інвестицій у торговельну нерухомість Європи досягнуть рекордного показника в 62 млрд. євро на тлі перспективного майбутнього економіки Європи, сильних потоків капіталу і попиту з боку інвесторів на активи даного сегменту ринку. У 2015 році торгові центри привернуть приблизно половину загального обсягу інвестицій у торговельну нерухомість», – говорить Магалі Мартон, керівник департаменту аналітики компанії DTZ в країнах Центральної Європи, Близького Сходу та Африки.

Раніше повідомлялося, що інвестори та рітейлери не поспішають виходити на ринок торгівельної нерухомості.