Реєстрація /

Жителі Печерська просять убезпечити їх дітей від будівництва (фото)

Будівництво ведеться впритул до школи.

Мешканці Печерського району просять мера Києва Віталія Кличка втрутитися в ситуацію з будівництвом ЖК «Тетріс хол» на перетині вулиць Димитрова та Анрі Барбюса, а також забезпечити безпеку жителів та учнів гімназії № 32 в цьому районі.

Про це стало відомо з колективного звернення мешканців Печерського району.

У заяві до мера 65 місцевих жителів і батьків школярів відзначають, що при будівництві житлового комплексу допускаються грубі порушення, а саме: багатоповерхівка зводиться в безпосередній близькості (менше 20 см) від стадіону гімназії № 32, на територію якого сиплеться будівельне сміття.

«Крім того, в новобудові компанія «Кан Девелопмент» передбачила всього 97 паркомісць на 188 квартир, що створить транспортний колапс і призведе до паркувальних майданчиків на тротуарах біля гімназії», – заявляють мешканці району.

Також кияни звертають увагу на те, що вузькі односторонні дороги біля гімназії в робочий час вже й так переповнені транспортом.

«Після введення в експлуатацію новобудови перебування школярів у цьому районі буде небезпечно», – сказано у зверненні.

У цьому зверненні кияни просять Кличко невідкладно вжити заходів, зокрема: встановити ефективний захисний навіс над стадіоном школи, перекрити рух для транзитного транспорту на ділянці від вулиці Анрі Барбюса, 28-Б, до Васильківської, 65. На даний момент жителі району готують відповідні звернення до генпрокуратури та інші органи влади. А також планують перекривати вулиці, якщо міськвлада буде бездіяльною.
Раніше повідомлялося, що на території школи замість басейну будують триповерховий паркінг.