Реєстрація /

Орендні ставки на склади будуть знижуватися

Такий прогноз експертів.

Згідно з прогнозами компанії DTZ, орендні ставки на найкращі складські приміщення в Київській області протягом 2015 можуть знизитися в доларовому еквіваленті. В той же час, багато орендодавців будуть змушені йти на різні поступки, щоб утримати орендарів в своїх об'єктах.

У першому кварталі 2015 найвищі орендні ставки в сегменті знаходилися в діапазоні від 3 до 5 дол. за кв. м на місяць у кращих складських приміщеннях в Київській області, в той час як для приміщень класу «В» становили близько 2 дол. за кв. м на місяць.

У першому кварталі 2015 майже всі договори оренди були підписані в національній валюті, без прив'язки до долара США. У той же час, деякі орендодавці йдуть на поступки у вигляді знижок на орендні платежі, щоб утримати тих орендарів, договори оренди з якими були підписані в період до початку 2015 року.

«Беручи до уваги негативний прогноз економічного розвитку та ділової активності в Україні на 2015 рік, очікується, що попит орендарів на якісні сучасні складські та логістичні приміщення в Київській області буде залишатися порівняно низьким до кінця поточного року», – прогнозують фахівці.

На їхню думку, незважаючи на падіння попиту в сегменті, і враховуючи порівняно невеликий обсяг нової пропозиції, запланованої в Київській області в короткостроковому періоді, до кінця 2015 року показник первинної вакантності в сегменті складської та логістичної нерухомості в Київській області буде залишатися на рівні до 10% .

Раніше повідомлялось, що вакантність складів під Києвом збільшилася.