Реєстрація /

Жуків острів врятували від руйнування

Депутати хочуть повернути йому статус заповідника.

Екологічна комісія Київради на своєму виїзному засіданні разом з профільними службами Київської міської держадміністрації здійснила інспекцію Жукового острова. Про це повідомив депутат, заступник голови комісії Костянтин Бричук.

 «Ще з радянських часів у південній частині острова у промислових масштабах з варварськими для природи наслідками здійснювався видобуток піску з дна Дніпра,  через що площа цього півострова в межах Жукового острова зменшилась з 30 до 12 гектарів», – зазначив депутат.

За словами Бричука, завдяки активним діям міського Департаменту благоустрою та екологів цей безлад було зупинено. Нині територія де-юре повернута до земель міської комунальної власності.

«Наступними кроками Київради мають стати рішення про її рекультивацію та повернення до природного стану – із заповідним або рекреаційним статусом. Незаконно намитий пісок можна застосувати з користю для киян – наповнити дитячі пісочниці у дворах, оновити піщані смуги 11 міських громадських пляжів – фахівці КП «Плесо» готові зробити це ще цього купального сезону», – сказав він.

Раніше повідомлялось, що землю на Жуковому острові повернули столиці.