Реєстрація /

На Київщині державі повернули острів

Всього з незаконної власності забрали 40 га землі.

Суд визнав недійсним розпорядження Обухівської райдержадміністрації, за яким 20 громадян отримали у власність острів площею 40 га, а також державні акти громадян на ділянки на цьому острові. Про це свідчить рішення Обухівського районного суду Київської області.

Вказані ділянки розташовані на острові у межах прибережної захисної смуги річки Козинка. Це землі водного фонду, які не підлягають передачі у приватну власність.

При цьому РДА порушила порядок встановлення зміни цільового призначення земель. Встановивши для ділянок водного фонду вид використання у вигляді ведення особистого селянського господарства, РДА фактично змінила їх категорію на землі сільськогосподарського призначення без прийняття відповідного рішення щодо проведення такої зміни.

Крім того, РДА затвердила своє рішення без позитивного висновку державної землевпорядної експертизи. Також суд встановив, що більшість громадян, які отримали ділянки є мешканцями інших областей, і особисте прохання стосовно виділення їм землі до РДА не подавали.

Раніше повідомлялось, що Труханів острів планують облаштувати в березні 2015 року.