Реєстрація /

Парковки заборгували місту мільйони гривень

Багато хто працює незаконно.

Заборгованість підприємців, які експлуатують фіксовані місця для паркування транспортних засобів, перед комунальним підприємством «Київтранспарксервіс» за підсумками 2014 року і початку 2015 перевищила 2 млн. 200 тис. гривень.

Про це заявив директор підприємства Володимир Першин.

«Сьогодні ми маємо 44 боржника, що експлуатують в сукупності 3 тис. 440 паркомісць, які систематично не сплачують паркувальний збір. Дві третини цієї суми – заборгованість підприємців у Дарницькому районі. Зараз тривають переговори щодо погашення боргу, однак у разі відсутності пролонгованих договорів та внесення платежів до бюджету, договори з такими підприємцями будуть вважатися розірваним, а майданчики повернуті в користування комунального підприємства для самостійного ведення господарської діяльності», – сказав Першин.

За його словами, в даний час тільки 150 нічних парковок мають договори з комунальним підприємством і працюють у правовому полі.

«На інших автостоянках виявлені факти невідповідності між реальною і задокументованою кількістю паркомісць, невідповідності розмірів стоянки тощо. Зараз проводиться робота з усунення зазначених порушень», – сказав він.

Раніше повідомлялось, що столиці обіцяють сучасні парковки.