Реєстрація /

Вже в лютому Київ має отримати схему розташування МАФів

Нелегальним кіоскам знову погрожують демонтажем.

Після затвердження наприкінці лютого Комплексної схеми розташування тимчасових споруд, що використовуються для ведення підприємницької діяльності, міська влада Києва має намір активізувати демонтаж нелегальних малих архітектурних форм та впродовж 2015 року прибрати їхню переважну більшість. Про це повідомив директор департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Дмитро Білоцерковець.

За його словами, Комплексну схему розташування тимчасових споруд практично завершено. Пайову участь у бюджеті Києва кількох тисяч МАФів вже сплачено. Остаточна картина стане зрозумілою у березні. МАФи, за які підприємці не внесуть пайові внески та які, відповідно, не потраплять до Комплексної схеми, будуть системно та методично демонтуватись.

При цьому він зазначив, що на масовий демонтаж у щойно прийнятому столичному бюджеті 2015 року закладено достатнє фінансування, яке буде спрямовано не тільки головному міському «прибиральнику» МАФів – КП «Київблагоустрій», а й субпідрядникам, яких залучатимуть для збільшення обсягів демонтажних робіт.