Реєстрація /

Механізм обміну земель Міноборони на житло для військових ще невідомий

Військові не готові довго чекати на квартири.

Схема, за якою традиційно проводяться інвестиційні конкурси і інвестор передає житло за результатами будівництва в нинішніх умовах не влаштовує Міністерство оборони. Про це ІАП «Столична нерухомість» розповів Юрий Гусєв, директор економічного департаменту Міноборони.

«В нас достатньо багато земельних ділянок, зокрема і в Києві. Забудовники про це знають. Але наша ідея полягає в отриманні квартир для військовослужбовців, що беруть участь в АТО, а також для сімей загиблих не після будівництва будинку на відповідній ділянці, а одразу – обмін вже готових квартир на землі Мніністерства оборони. Для цього нам потрібно пропрацювати прозорий і чесний механізм такого «обміну». Якщо потрібно, можливо, варто це питання винести на розгляд Кабінету міністрів, прийняти якесь додаткове рішення, щоб цей механізм з’явився і реально працював», – зазначив представник Міністерства оборони України.

Раніше вже повідомлялося, що Міністерство оборони готове оперативно обмінювати свої землі на житло для військовослужбовців.