Реєстрація /

В Києві отримати землю учасникам АТО – складно, житло – практично нереально

Проблема з пільгами на оплату послуг ЖКГ вирішена.

На сьогоднішній день ніхто з учасників бойових дій в рамках АТО не отримав земельної ділянки в Києві, хоча є підстави очікувати, що ця проблема вирішиться. Про це розповів Антон Колумбет, координатор програм київської Спілки ветеранів АТО.

«Заяв на отримання земельних ділянок від бійців АТО подано більше восьми тисяч. Нам вдалося домогтися виділення 11 гектарів землі у Биківні для сімей загиблих бійців. Ми самостійно приступили до пошуку можливих земельних ділянок для ветеранів, вже є напрацювання», – повідомив Антон Колумбет.

А от з наданням житла – все дуже погано. «На нього претендують, насамперед, кадрові військові – учасники АТО, які 15-20 років стоять у «нерухомих» чергах на квартири. Як вирішувати цю проблему, незрозуміло», – зізнався координатор Спілки ветеранів АТО.

Разом з тим, проблема пільг на оплату комунальних послуг врегульована.

«На початку року було багато проблем з отриманням пільг на житлово-комунальні послуги. Довго не могли виробити порядок їх надання, адже все замикалося на довідці про статус учасника бойових дій (УБД). Бійці першої хвилі мобілізації отримали статус УБД лише через рік. Тоді ми звернулися в міську адміністрацію. Було прийнято рішення видавати грошову компенсацію на оплату житлово-комунальних послуг за довідкою учасника АТО (навіть без посвідчення УБД). А коли людина отримує статус учасника бойових дій, їй в органах соцзабезпечення роблять перерахунок і надають пільги з оплати послуг ЖКГ. Так що сьогодні це питання врегульовано», – зазначив Антон Колумбет.

Раніше повідомлялося, що учасникам АТО та їх сім'ям надаватимуть субсидії на пільгових умовах.