Реєстрація /

Реєстратори нерухомості оптимізовують роботу з забудовниками

Процес прийняття документів скоротився.

Не так давно для забудовників процес реєстрації їх квартир, прийом і видача всіх необхідних документів спростився. Про це ІАП «Столична нерухомість» розповіла Анна Онищенко, керівник Державної реєстраційної служби України.

«Було зроблено дві речі. По-перше, ми почали обслуговувати забудовників в окремому офісі, в центрі надання адміністративних послуг де є окрема людина, яка приймає від них документи. Більше того ці документи є стандарті і реєстраторові, який приймає цей пакет достатньо детально ознайомитися з першим, щоб всі інші розглядати значно швидше. По-друге, налагоджено співпрацю щодо видачі великих пакетів документів. Адже раніше ми стикалися з тим, що коли приходив забудовник за пакетом на кілька десятків чи сотень квартир, утворювалася черга. Зараз виділено окремий час, коли забудовники забирають велику кількість свідоцтв для передачі своїм інвесторам і не затримують інших. Якщо буде великий об’єм документів, які потрібно буде видавати, можливо, ми виділимо для цього окремого реєстратора», – зазначила чиновниця.

Таким чином, обіцянки про те, що забудовникам стане легше зареєструвати побудовані квартири, Укрдержреєстр намагається виконувати.