Реєстрація /

В України не було іншого шляху, як впроваджувати єврокоди в будівництві

Норми проектування і будівництва, які діяли ще у Радянському Союзі – дуже застарілі.

Те, що в Україні кілька років тому розпочалося впровадження, а нині вже на практиці використовуються євкрокоди у проектуванні та будівництві – абсолютно логічний і закономірний процес. Про це ІАП «Столична нерухомість» розповів Анатолій Перельмутер, головний науковий співробітник компанії «Скад Софт», доктор технічних наук.

«Від Радянського Союзу ми унаслідували нормативну базу у будівництві і норми проектування, які суттєво застаріли і їх потрібно було модернізувати. Україна сама не має кваліфікованих кадрів, щоб самостійно розробити необхідні документи, щоб якісно «закрити» всі ці питання. Тому постало питання, на чий досвід орієнтуватися. І стало очевидним, що вже зібрані і проаналізовані думки, досвід і знання загалом європейського колективу – це набагато серйозніше, ніж, наприклад, Росії, за яку «по інерції» можна було чіпляти і далі», – зазначив фахівець.

Раніше повідомлялося, що в Україні суттєво виріс відсоток нормативних документів, які стосуються проектування та будівництва, що відповідають європейським нормам.