Реєстрація /

В Чехії в рамках однієї угоди продали складів на півмільярда євро

523 млн. євро заплатили за 627 тис. квадратних метрів складських площ і 34 гектари землі.

Британська інвестиційна компанія Tristan Capital Partners і один з лідерів логістичного ринку Чехії – компанія VGP завершили операцію з продажу спільного портфоліо Bora Bora, що включає 58 складів. Покупцем стала європейська логістична компанія P3. Вартість цієї угоди - рекордна для ринку Чехії та становить 523 мільйони євро.

Це портфоліо було викуплено СП Tristan Capital Partners і VGP в 2011 році. Воно включає складські об'єкти в Чехії сукупної орендованою площею 627 тис. Кв. м, а також 34 га під девелопмент, переважно близько Праги. Завершення операції намічене на 4-й квартал 2014 року, коли мають бути отримані необхідні дозволи від регулюючих органів.

Жан-Філіп Бланжи, виконавчий директор компанії Tristan так прокоментував цей продаж: «Ця угода є продовженням продажу наших складських активів у Німеччині, Польщі та Франції на 427 млн. євро компанії SEGRO кілька місяців тому. Таким чином, зважаючи сприятливу ​​інвестиційну ситуацію, яка сформувалася на логістичному ринку вперше за десять років, Tristan вдалося реалізувати цього року складські об'єкти на суму понад 1 млрд. євро».

Відзначимо, що нові сучасні складські приміщення з'являються і біля Києва.