Реєстрація /

Процес видачі землі військовим, задіяним в АТО, розпочався

Найбільше запитів на отримання ділянок надійшло з Волині.

44 військовослужбовці, які беруть участь в антитерористичній операції в Донецькій та Луганській областях, вже звернулись до Держземагентства із заявою для отримання земельних ділянок. Про це повідомив голова відомства Сергій Рудик.

За його словами, найбільше заяв – 19 – надійшло з Волині. З Львівщини бажаючих отримати землю наразі 8, з Житомирщини – 6, з Кіровоградщини – 5, з Хмельничини – 3, і з Черкаської, Київської та Закарпатської областей поки що звернулися по одній людині.

Загалом же територіальні органи Держземагентства визначили, що можуть передати військовим у власність у межах норм, передбачених законодавством, понад 2 тис. 500 земельних ділянок загальною площею 18 тис. 400 гектарів. Це як ділянки для ведення особистого селянського господарства, так і площі під садівництво чи забудову.

Щоб отримати землю військовим, що брали чи беруть участь в АТО необхідно звернутися з відповідною заявою до Держземагентства, а далі все відбуватиметься за спрощеною процедурою, пообіцяв Сергій Рудик.

Нагадаємо, процес виділення з державної і комунальної власності земель для їх передачі військовим у Київській області розпочався більше місяця тому.