Реєстрація /

«Київенерго» залишать без газу через борги

Вже є доручення про відключення.

НАК «Нафтогаз» направив доручення про відключення від газопостачання ВАТ «Київенерго», крім ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, якими споживання обмежене до технологічного мінімуму, і ряду інших підприємств теплокомуненерго, які продовжують накопичувати заборгованість за спожите паливо. Про це повідомляє прес-служба «Нафтогазу». 

Компанії, у яких заборгованість з'явилася лише в силу того, що органи державної або місцевої влади не перерахували компенсацію різниці в тарифах, від поставок газу відключатися не будуть. У перелік також не ввійшли компанії, які розташовані в зоні АТО. 

Компанія раніше попереджала, що в умовах газового конфлікту з Росією накопичення заборгованості за спожитий газ є неприпустимим і матиме наслідком відключення боржника.

За повідомленням «Київенерго», компанія вже перерахувала НАК «Нафтогаз України» 35 млн. грн. в розрахунок за природний газ. Таким чином, заборгованість компанії за газ, спожитий для виробництва теплової енергії, станом на 14 липня 2014 року, знизила до 1 млрд. 768 млн. 600 тис. грн.

Раніше повідомлялось, як можно економити на комунальних платежах.