Реєстрація /

Активісти вимагають заборонити будівництво в буферній зоні столиці

Вони просять ввести мораторій.

Мер Києва повинен ініціювати разом в Київрадою затвердження мораторію на забудову в буферній зоні, які зараз ведуться. Про це сказала голова Андріївської пейзажної ініціативи Марина Соловйова

«Київський адміністративний апеляційний суд скасував рішення київської міської ради про надання землі під реконструкцію Гостинного двору. Після цього Київська міська рада прийняла рішення про розірвання договору оренди. Але у нас залишається ще одну справу у Вищому адміністративному суді України про скасування постанови Кабміну про виключення Гостиного двору зі списку пам'яток культури. Розгляд цієї справи ще не призначено в касаційній інстанції», – розповіла Соловйова. 

За її словами, зараз дуже гостро стоїть питання садиби Мурашко, яка знаходиться у занедбаному стані, а також Десятинного провулка – буферної зони Софії Київської.

«Це особливо цінні землі, з яких була надана земля українському патріархату для обслуговування двох будинків. Я звертаюся до Віталія Кличка, Київраді, щоб був прийнятий мораторій на забудову в буферній зоні», – розповіла активіст.

Раніше повідомлялось, що реставрувати Гостинний двір будуть по старому проекту.

Теґи