Реєстрація /

Труханів острів вимагають зробити пішохідним

Активісти висунули свої вимоги владі.

Активісти провили акцію за збереження пішохдіної зони на Трухановому острові, де ігноруються обмеження руху автомобілів.

Пішоходи та велосипедисти відзначають, що зараз проблемою є не так сама наявність автомобілів, як те, що вони в більшості випадків порушують передбачений швидкісний ліміт у 20 км/год. 

«Ми усвідомлюємо, що для багатьох водіїв стало несподіванкою перешкода у в’їзді на острів і що це могло викликати певні незручності, але вважаємо за необхідне формувати громадську думку про те, що в Києві є пішохідні зони і це потрібно поважати. Тому закликаємо уповноважені сторони забезпечити належний контроль дотримання правил дорожнього руху на цій території. Якщо ситуація не зміниться, активісти продовжуватимуть кампанію за пішохідний та велосипедний Труханів острів», – говорять організатори акції – «Асоціація велосипедистів Києва». 

Активісти вимагають встановити стаціонарний пост Київпарктранссервісу,

поновити шлагбаум, організувати міліціонера на пункт пропуску, організувати проїзд лише по списках, проїзд на пішохідний міст з набережної має бути відкритий для велосипедистів, пустити на острові туристично-доставочний автобусик на електротязі.

Раніше повідомлялось, що на Поштову площу повернуть пішохідну зону.