Реєстрація /

Україні прогнозують дефіцит житла

Брак пропозиції може з'явитися через пару років.

Більшість забудовників з кінця минулого року призупинили роботу над новими проектами, що надалі може призвести до дефіциту житла. Таку думку висловив Олександр Попов, директор проектної групи «Архіматика».

«Багато учасників ринку за вказаний період максимально оптимізували бюджет і раніше акцентували свою діяльність на завершенні будівництва об'єктів, в яких є зобов'язання перед інвесторами. І якщо на найближчі кілька років у разі введення в експлуатацію споруджуваного сьогодні житла, пропозиція задовольнить попит, то вже через пару років може виникнути дефіцит нових квартир у всіх сегментах», – говорить експерт.

За словами архітектора, в той же час в Україні є істотний відкладений попит, тому, компанії, що реально оцінюють ситуацію, не починають нове будівництво, але відновили проектування об'єктів, будівництво яких може початися приблизно через рік.

«Добре заробити зможуть ті компанії, які не пізніше ніж через рік-півтора запропонують покупцеві якісний продукт для придбання», – зазначив Попов.

Раніше повідомлялось, що дефіцит оценщиків може спровокувати колапс на ринку.