Реєстрація /

У столиці прорвало колектор

Києву загрожує техногенна катастрофа.

У столиці прорвало колектор, по якому тече річка Сирець. На території занедбаного заводу утворилася яма понад 10 м в діаметрі і 6 м вглиб. Внизу ями видно провал в стінці колектора з цегляної кладки.

«Стан всього колектора протягом 200 метрів від ями катастрофічний, обвали можуть продовжуватися. У разі, якщо при черговому обвалі тонни землі і цегли повністю перекриють русло колектора, у зливу можливий вихід на поверхню величезної маси води, яка хлине вниз по вулиці Сирецькій і затопить вулицю Фрунзе», – говорить діггер Михайло Сторожук.

Висота колектора 3-4 метри, ширина – 4-5. Зараз усередині нього утворилися величезні завали з колод і цегли, і накопичилася дуже велика кількість води. Якщо підуть сильні зливи, назовні може вирватися хвиля висотою від 1 до 3 метрів, яка заллє вулиці Сирецьку і Фрунзе.

У «Київавтодорі» говорять, що колектор проходить територією приватних підприємств і знаходиться у них на балансі.

«Територія приватна, їх власники забивали палі. Точно відомо про пошкодження колектора палями в шести місцях. Ситуація з колектором дуже серйозна, він вимагає негайного ремонту. Найближчим часом на місце події виїде служба «Київавтодору», щоб перевірити стан з рівнем води підземної річки Сирець», – сказав головний інженер КК «Київавтодор» Василь Мельниченко.

Раніше повідомлялось, що «Петрівка» ледве не потонула.