Реєстрація /

Криза змушує проектувальників шукати клієнтів за кордоном

Шукають роботу і в Росії.

Криза спонукає українських проектувальників розвивати свою діяльність за межами України. Про це повідомила Ганна Іскіердо, директор компанії «АИММ-ГРУП».

«Для українських компаній, що працюють на ринку нерухомості, найбільш перспективними є країни СНД, яким ми можемо запропонувати хороший досвід і конкурентоспроможну пропозицію. Також є можливість виходу на ринки арабських країн і Азії», – говорить вона.

Вона також зазначає, що при цьому на сьогоднішній день послуги вітчизняних компаній значно дешевше, ніж, наприклад, в Москві, Тюмені, Єкатеринбурзі.

«Якщо мова про країни Сходу – вартість наших робіт в п'ять-сім разів нижче відповідно», – стверджує фахівець.

Що стосується нерухомості, яку замовляють у проектувальників іноземні замовники, то це житлова нерухомість – від ескізних проектів до робочої документації. У сфері комерційної нерухомості є інтерес в розробці інтер'єрів торгових центрів і молів.

«У небагатьох українських компаній досить шансів знайти роботу за межами України. У цьому питанні недостатньо тільки досвіду. Тут необхідний сучасний менеджерський підхід, володіння сучасними технологіями в проектуванні, відповідність міжнародним стандартам якості. Досвід компанії – найбільш важливий критерій для замовника, але в цьому питанні мова йде про сучасну актуальну архітектуру і застосування новітніх технологій», – стверджує Іскіердо .

Раніше повідомлялось. що першими в Україну зайдуть «умовно іноземні» інвестори.