Реєстрація /

Торгова нерухомість Європи все більше приваблює інвесторів

Найбільш цікаві інвесторам ринки Німеччини і Великобританії.

Ринок інвестицій у торгівельну нерухомість у Європі продовжує бурхливий ріст, що почався ще в другій половині минулого року. Згідно з даними компанії JLL, обсяг прямих інвестицій в європейську торговельну нерухомість в першому кварталі 2014 року склав 6 млрд. 600 млн. євро, що на 27% перевищує результат аналогічного періоду 2013 року (5 млрд. 200 млн. євро) і на 20%  середньоквартальні показники за останні п'ять років.

Найвища активність інвесторів спостерігається на великих ліквідних ринках Великобританії та Німеччини (63% від загального обсягу договорів припало саме на ці країни). Так, в першому кварталі обсяг прямих інвестицій у торгівельну нерухомість Великобританії склав 2 млрд. 300 млн. євро, що на 27% вище за середньоквартальне значення за останні п'ять років. В Німеччині обсяг інвестицій виріс до 1 млрд. 800 млн. євро, що на 56% вище за середньоквартальний показник останніх п'яти років.

Якщо говорити про інш європейські країни, то фахівці відзначають відновлення активності на ринках Італії, Іспанії та Ірландії, а також в Нідерландах.

Водночас, як раніше повідомлялося, Росія стала нецікава інвесторам.