Реєстрація /

Інвестиції в російську нерухомість зупинилися

Експерти знизили прогноз залучення інвестицій для Росії вдвічі.

З урахуванням стресової ситуації в економіці Росії і невизначеності в настроях інвесторів, аналітики міжнародної консалтингової компанії JLL знизили очікування прогнозу річного обсягу інвестицій з 7 млрд. доларів на початку року до 3 млрд. 400 млн. доларів.

«Дане зниження прогнозу на 2014 рік означає, що обсяг інвестицій в російську нерухомість може виявитися найнижчим за посткризовий період, порівнянним з результатом 2009 року. Тоді обсяг вкладень в ринок нерухомості Росії склав 3 млрд. 200 млн. доларів», – зазначив Том Манді, керівник відділу досліджень компанії JLL.

За підрахунками аналітиків JLL, за перші три місяці 2014 року обсяг інвестицій в нерухомість Росії склав 472 млн. доларів, знизившись на 77% порівняно з відповідним періодом попереднього року.

Як і прогнозували аналітики JLL, в 1-му кварталі 2014 р. основний обсяг інвестицій залучив офісний сектор: на його частку припало 46% від загального обсягу вкладень в порівнянні з 37% в аналогічному періоді минулого року. Інвестиції в торговий сегмент знизилися до 12% проти 57% у відповідному періоді минулого року.

В минулому кварталі зберігся баланс між російськими та іноземними інвесторами, на частку яких припало приблизно по 50% інвестицій. Однак до кінця року через невизначену політичну та економічну обстановки експерти очікують зниження частки іноземного капіталу до 10-20% від загального обсягу.

Раніше повідомлялося, що на Україну іноземні інвестори в нерухомість дивляться з оптимізмом.