Реєстрація /

Чиновники розповіли, яким бачать швидкісний трамвай на Троєщині

Будувати метро поки не будуть.

Влада Києва планує запустити на Троєщину швидкісний трамвай замість метро. Проект тільки розробляється, але відомо, що проходити трамвай буде через Подільсько-Воскресенський міст.

«Трамвай запустимо там, де мав проходити метрополітен. Але про терміни поки говорити рано, потрібно завершити будівництво моста», – говорить заступник голови КМДА Михайло Костюк.

За словами Костюка, на запуск метро на Троєщину потрібно близько 18 млрд. грн. Але таких грошей у міста немає, тому реалізація проекту може затягнутися на роки, і в підсумку довелося шукати альтернативу подешевше.

«Технічно запустити трамвай можливо. Якщо будуть гроші, проект можна реалізувати за 1,5-2 роки, а обійдеться він в 7-8 млрд. грн.», – сказав він.

По одному з передпроектних пропозицій, трамвай курсуватиме від вул. Бальзака на Поділ – до Верхнього і Нижнього Валу.

«Потрібно перебудовувати вже готову частину мосту на Рибальському острові, щоб зробити з'їзди для трамвая на Верхній і Нижній Вал. Трамвай зможе перевозити до 20 тис. чол. на годину, при необхідності – 70 тис. Паралельно можна розвивати роботу електричок, зробивши відгалуження на Троєщину, і тоді можна буде перевозити навіть до 46 тис. пасажирів на годину. На це потрібно близько 700 млн. грн. Але потрібно буде докупити 36 електропоїздів», – стверджує головний спеціаліст управління Департаменту містобудування КМДА Віктор Петрук.

Раніше повідомлялось, що будувати метро на Троєщину будувати поки не будуть.