Реєстрація /

Київ – лідер серед столиць Центральної та Східної Європи за числом нових торгових центрів

Лідирує місто протягом останніх кількох років.

Протягом останніх двох років Київ займає лідируючу позицію за обсягами нової пропозиції торгових центрів щодо інших столиць Центральної і Східної Європи, тим самим створюючи умови для розширення існуючих роздрібних мереж і виходу на ринок нових рітейлерів. Про це повідомила Марина Гавриленко, керівник відділу аналітики консалтингової компанії CBRE в Україні.

«До кінця 2013 року обсяг торговельних площ, введених в експлуатацію в Києві, склав близько 121 тис. 900 кв. м, що на 30% більше, ніж у 2012 році. Зростання активності девелоперів торгових центрів у Києві викликаний відносною стабільністю торговельної нерухомості на тлі інших сегментів комерційної нерухомості», – говорить експерт.

За її даними, зараз у Києві на етапі будівництва знаходиться 475 тис. кв. м торговельних площ у складі шести торгових центрів, запланованих до відкриття в 2014 році, що є рекордно високим показником для ринку Києва. Однак, враховуючи кризові явища в економіці та політичну нестабільність в країні, терміни введення в експлуатацію заявлених торгових центрів можуть бути перенесені.

Раніше повідомлялось, що більше всього торгівельних центрів будують в Китаї.