Реєстрація /

Кількість кіосків у Києві має зменшитись на третину

Усі київські МАФи зараз працюють незаконно.

З початку 2014 р. довідки на розміщення тимчасових споруд втратили свою дію. Про це розповів заступник директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА Андрій Вавриш.

«Тепер власники кіосків повинні оформити паспорт прив'язки тимчасової споруди відповідно до комплексної схеми розміщення тимчасових споруд, яка була розроблена і затверджена в грудні минулого року», – уточнив Вавриш.

Оформити новий дозвіл на МАФ можна онлайн через спеціальний веб-портал.

Згідно з новою схемою розміщення, в Києві кількість МАФів не повинна перевищувати 6 тис. 500, при тому, що зараз їх налічується близько 15-20 тис., тож, зрозуміло, що нові дозволи отримають далеко не всі власники кіосків.

У КМДА вважають, що покупці від нових правил не постраждають. «Зменшення кількості тимчасових споруд призведе до збільшення навантаження на стаціонарні магазини. А загальний обсяг споживання товарів мешканцями міста не скоротиться», – зазначає Вавриш.

Але з цією позицією КМДА не згідні підприємці, які від імені «Асоціації підприємців Києва» подали позов щодо незаконності впровадження нових правил до Окружного адміністративного суду.