Реєстрація /

Як вигідно придбати квартиру у передмісті Києва

Все про  фінансові стимули, на які можуть розраховувати інвестори для придбання квартир у житлових комплексах неподалік від Києва.

Не секрет, що покупці квартир завжди шукають найвигідніші умови для вкладення грошей. Проаналізуємо детально, на що їм варто звернути увагу під час вибору ЖК у Київській області.

Будівельні компанії та фінансові установи пропонують низку інструментів, яка дозволяють придбати житло на вигідних умовах. Основними з них є:

дисконти та акції на квартири житлових комплексах, у яких наближається час введення в експлуатацію;

  • один з різновидів дисконту – фіксація курсу долара при оформленні інвестиційної угоди на придбання квартири у новобудові;
  • розтермінування за умови першого внеску, розмір якого може коливатися від 30 до 70 відсотків в залежності від терміну розстрочки;
  • продаж житла в межах державних програм єОселя та єВідновлення.

Розберемо, як вигідно придбати квартиру у передмісті Києва на прикладі ЖК від ІГ MOLODIST та Товариства «Відважних».

Акції та знижки

придбати квартиру у передмісті Києва

Дисконти за умови придбання житла в обмежений період добре підійдуть покупцям та інвесторам, які мають на руках повну суму для укладання угоди. Знижка дозволить їм зекономити та зберегти гроші на подальші витрати: оформлення права власності та ремонт житла. Акційні умови, як правило, діють на обмежену кількість квартир або ж на житло на певному поверсі чи лише в одній черзі (секції) житлового комплексу.

Прикладом вигідних умов може бути акція на квартири у ЖК «Атмосфера Life», яка тривала у травні. ІГ MOLODIST надавала знижку з 930 до 900 доларів за квадратний метр за умови придбання однокімнатних квартир на першому поверсі площею 37,7 кв. Таким чином покупці житла отримали можливість зберегти більше тисячі доларів у гривневому еквіваленті.

А у будинку № 4 ЖК «Атмосфера» у Вишневому пропонувалися дві квартири, знижки на які складали 70 доларів на квадратному метрі. Акція діяла за умови 100-відсоткової оплати за об'єкт. Економія інвесторів склала 2800 та 3500 доларів у гривневому еквіваленті на одній квартирі. Погодьтеся, це більш ніж суттєвий дисконт на квартиру у ЖК високого ступеню готовності.

Також вигідною є пропозиція на квартири у ЖК «Молодість» в Ірпені. Двокімнатні квартир на п'ятих поверхах в будинках 1-26 пропонувалися по ціні по 850 дол за квадратний метр за умови першого внеску за житло у розмірі 70% або більше. Додатково інвестори цього ЖК мали можливість придбати комору зі знижкою 30% за умови першого внеску за квартиру у 70% та знижкою 10% за умови першого внеску 50%.

Будівельні компанії дбають й про інтереси наших захисників – воїнів ЗСУ. На об'єктах ІГ MOLODIST для військовослужбовців передбачена гарантована знижка у два відсотки. Такі ж умови доступні й для переселенців.

Розтермінування

квартира під Києвом

Купівля квартири на виплат від забудовника – один з найпопулярніших інструментів, яким користуються покупці житла у новобудовах. Їх приваблюють гнучкі умови та термін розстрочки, який може коливатися від півріччя до 3-5 років. Будівельні компанії менш прискіпливі та не висувають до клієнтів надвисокі умови, як це роблять банки, коли оформлюють іпотечні кредити. Достатньо зробити перший внесок та вчасно вносити платежі за ануітетним принципом.

Наприклад, у ЖК бізнес-класу «Атмосфера» від ІГ MOLODIST пропонується акційне розтермінування під 0% на перші 12 місяців на квартири у будинках № 4 та 5. Введення в експлуатацію четвертого будинку передбачено вже у 4 кварталі 2024 року, що робить ексклюзивними такі умови розстрочки.

Розтермінування на 24 місяці доступне й у ще одному житловому комплексі преміум-сегменту – ЖК River Port в Ірпені. Квартири у сучасному комплексі, який зводить Товариство Відважних за передовими технологіями на березі озера, продаються на викуп із розтермінуванням на 24 місяці.

Державні програми єОселя та єВідновлення

купити квартиру у Київській області

Якщо раніше держава стимулювала продажі на первинному ринку через іпотечні кредити з низькими відсотками єОселя, то з 2024 року масштабувалася ще одна держпрограма – єВідновлення. Програма передбачає придбання квартир за допомогою житлового сертифікату, який видається родинами, які втратили житло в результаті бойових дій.

Інвестиційна група «MOLODIST» також приєдналася до програми єВідновлення, а раніше низка її комплексів були сертифіковані в рамках єОселя.

Отже, тепер можна вигідно придбати квартиру у передмісті Києва, скориставшись житловим сертифікатом.

ІГ «MOLODIST» наводить перелік комплексів у містах Ірпінь та Вишневе, які доступні для купівлі за державними програмами:

Після вибору житла покупці мають зарезервувати кошти через додаток «Дія» та звернутися до нотаріуса або в ЦНАП з сертифікатом, щоб відмовитися від прав на зруйноване житло. Знищену нерухомість буде замінено новою, на яку буде отримано право власності.

Як можна побачити, покупцям доступні всі можливі фінансові інструменти для вигідної інвестиції у житло в Київській області. Широкий вибір квартир у передмісті Києва наявний у низці сучасних житлових комплексах, які пропонують вигідні умови розтермінування або ж готові до угод за державними програмами.

Источник