Реєстрація /

Сучасна освіта для покоління Z: у ЖК від Stolitsa Group відкрили незвичайні школи

На тлі урбанізації Києва, перевантаженості державних шкіл та пандемійних обмежень, наявність навчальних закладів у кроковому доступі стала своєрідним «маст-хев» для сучасних мікрорайонів і житлових кварталів. Однак в епоху «покоління Z» змінюються й самі вимоги до освіти: на заміну стандартним класам і нудним урокам приходять цікаві заняття у відкритому середовищі. Одним із перших в Україні цей тренд відчув девелопер Stolitsa Group.

В житловому комплексі «Seven» відкрито школу повного дня Inventor School. Це інноваційний навчальний простір для школярів 1-12 класів, а також preschool – дітей 5-6 років.

Inventor School

Особливістю навчального закладу є те, що учням пропонується новітня та якісна освіта за технологією STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).  STEM – це поєднання дисциплін і можливість на практиці вивчати математику, ІТ, інженерію, фізику, механіку та робототехніку. Діти отримують актуальні знання та навички, які знадобляться для побудови їх успішного майбутнього.

освіта за технологією STEM

Простір школи створює потрібну атмосферу для цікавого і сучасного навчання дітей: є зони для навчання, експериментів, власних проєктів, занять мистецтвом і спортом, є де обговорити останні новини з друзями та поїсти. А пришкільна територія — це STEM-зона на свіжому повітрі, де діти можуть гратися, займатися спортом, вчитися і відпочивати.

Inventor School

Шкільні класи обладнані ергономічними меблями та найсучаснішими комп’ютерами – останні моделі розробки Apple доставили до України ексклюзивно на замовлення Inventor School.

Ще одна унікальність закладу – аудиторія, обладнана під дистанційне навчання. Адже, проєктуючи школу, її засновники розуміли, що карантинні обмеження та онлайн-уроки вже стали невід’ємною частиною нових реалій життя.

Креативний технологічний простір Inventor school допомагає дітям пізнавати світ, навчатися, комунікувати, експериментувати та по-максимуму розкривати свої таланти.

Ще один інноваційний навчальний заклад, що поєднує новітні тенденції будівництва та прогресивні викладацькі методики, створено під брендом «Спільношкола» в іншому житловому комплексі Stolitsa Group – ЖК «Варшавський» на столичному Виноградарі.

«Спільношкола» в ЖК «Варшавський» на столичному Виноградарі

У цьому унікальному навчальному й творчому просторі навчаються школярі з 1 по 9 клас, а також є дитсадок. В основу концепції «Спільношколи» закладено три ключові принципи – мультифункціональність, велика кількість зв’язків між різними просторами і спонукання до рухливої діяльності.

«Спільношкола» в ЖК «Варшавський» на столичному Виноградарі

Дизайн освітнього простору вражає: замість звичних коридорів та відокремлених закритих приміщень, заклад поділений на спеціальні навчальні середовища. Наприклад, лекційна зала у формі амфітеатру, що легко трансформується у зону для відпочинку, або простір «дім», де діти можуть вчитися й проводити  дозвілля, велика бібліотека. А також багатофункціональна спортзала, новітня лабораторія та власна кухня-їдальня, яка може використовуватись як простір для майстер-класів чи групових занять.

Для будівництва й оздоблення школи були використані лише сучасні та екологічно чисті матеріали, такі як дерево, бетон та скло.

Навколишня територія з великою кількістю дерев і зелені також максимально наближена до природи та об’єднана з дитячим садочком. Таким чином, учні мають змогу комунікувати між собою, розвивати соціальні навички та отримувати актуальні й сучасні знання у прогресивних освітніх умовах.

«Спільношкола» в ЖК «Варшавський» на столичному Виноградарі

У Stolitsa Group наголошують: мета девелопера – не просто будувати житло, а створювати простір для дійсно комфортного життя своїх інвезсторів. І в цій системі цінностей, школи для майбутнього успішного покоління – один з найважливіших елементів, що формують функціональне та зручне життєве середовище сучасного європейського мегаполісу.

Источник