Реєстрація /

Оренда житла на фінал Ліги Чемпіонів: місія здійсненна

Незважаючи на високий попит, знайти доступне житло в Києві все ще можливо.

До фіналу Ліги Чемпіонів, який цього року пройде в Києві, залишилося менше тижня. У столицю приїде велика кількість вболівальників, які шукають житло. 100realty.ua вирішив з'ясувати, скільки сьогодні коштує оренда на період заходи, чи є ще пропозиція і як вплине одне з головних подій футбольного світу на готельний ринок Києва.

Попит зашкалює

На найпопулярніших сайтах бронювання житла знайти засоби розміщення на період фіналу Ліги Чемпіонів досить складно. Найбільш прийнятні за ціною і умовами проживання вже заброньовані, залишилися або дешеві, але не найкомфортніші варіанти, або житло за завищеними цінами. Готелі, вочевидь, заповнені на 100%.

«Очевидно, що попит на готельне розміщення в день фіналу (і напередодні) в Києві зашкалює. Зараз в системах бронювання пропозиція номерів на цей день відсутня, доступні тільки апартаменти і квартири за цінами, що у кілька разів перевищують рівень «нефутбольних» днів. З огляду на відсутність обмежень на максимальний рівень цін в готелях в ці дні, готелі на цей період також продавалися за значно вищими цінами, ніж зазвичай», – каже Тетяна Веллер, керівник департаменту готельного бізнесу компанії JLL.

На сторінках готелів в системах бронювання часто вказано, що «останній номер заброньовано». Також багато номерів у хостелах заброньовано за останню добу десятки разів.

ТОП найдоступніших пропозицій

Незважаючи на високий попит, знайти доступне житло в Києві все ще можливо. Хоча чекати чогось більшого, ніж звичайне спальне місце, не варто.

Так, наприклад, за 1 тис. грн. на період з 25 по 27 травня, можна орендувати ліжко-місце в хостелі у Дніпровському районі.

За 2 тис. грн. пропонують спальне місце в хостелі на Подолі. В даному випадку гості цього хостелу оцінили його на 9 балів, що свідчить про хороші умови для проживаючих.

Спальне місце в хостелі у центрі Києва коштуватиме від 6 тис. грн. за дві доби. Одна з таких пропозицій розташована на вул. Антоновича. Тут можна зняти ліжко в шестимісному номері.

Далі в «доступній» ціновій категорії – квартири. Тут ціни стартують від 9 тис. грн. на період розміщення з 25 по 27 травня. Однак найдоступніші варіанти розташовані на Лівому березі Києва або в Святошинському районі.

Квартира в центрі коштуватиме від 14 тис. грн. за дві доби.

ТОП найдорожчого житла

На сайтах бронювання житла є пропозиції розміщення, які можуть дозволити собі одиниці. Ціни завищені в сотні разів і здаються просто нереальними.

Одна з таких пропозицій – апартаменти на Печерську. Житло пропонують за 580 тис. грн. на дві доби. Площа 6-кімнатного житла – 350 кв. м, у ньому передбачено все для комфортного проживання, від меблів до побутової техніки та косметики.

За 400 тис. грн. можна орендувати на дві доби 5-кімнатний пентхаус на вул. Микільсько-Ботанічній у Шевченківському районі. Площа житла – 305 кв. м. і у ньому також є все для комфортного проживання.

На вул. Діловий, неподалік від НСК «Олімпійський», пропонують на період фіналу Ліги Чемпіонів 3-кімнатні апартаменти, площею 120 кв. м. за 340 тис. грн.

За 300 тис. грн. можна зняти невелику квартиру, площею 38 кв. м. на вул. Мельникова. У квартирі також є все для комфортного проживання.

Саме «доступне» серед дорогого житла в оренду – квартира, площею 65 кв. м. на бул. Лесі Українки у Печерському районі. Апартаменти пропонують за 240 тис. грн. за дві доби.

Фінал Ліги Чемпіонів і готельний ринок Києва

Незважаючи на ажіотажний попит на готелі на час проведення фіналу Ліги Чемпіонів, підсумкові показники ринку не будуть суттєво відрізнятися від попередніх періодів.

«Вплив декількох днів заходу на показники ринку в цілому за місяць, а тим більше за рік, буде не таким значним. У травні попередніх років ми спостерігали поступово зростаючу завантаженість якісних готелів (від верхньої межі середнього сегмента до люксового): 32% в 2015 році, 46% у 2016 році і 55% в 2017 році. В цьому році ми очікуємо подальшого збільшення цього показника в середньому по місяцю приблизно на 2-3 п.п., завдяки органічному зростанню ринку в цілому, а також розміщенню представників команд, спонсорів і преси. При цьому варто пам'ятати, що все-таки основну аудиторію складають вболівальники, які здебільшого надають перевагу більш бюджетним варіантам розміщення », – стверджує Тетяна Веллер.
 

Источник

Юлія Василенко, 100realty.ua