Реєстрація /

Як буде посилено карантин в Україні: дострокові канікули, підвищення штрафів для магазинів

Київський Палац спорту можуть перетворити на польовий госпіталь

За підсумками наради у президента України були прийняті рішення про підсилення карантину. Голова парламентського Комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький розповів, Як буде посилено карантин в Україні та які штрафи загрожуватимуть за його порушення.

Нагадаємо, карантин введено на рівні всіє країни з 23 березня 2020 року. Київська влада ввела жорсткі карантинні заходи ще раніше – з 12 березня.

Як буде посилено карантин в Україні

1. Вищі навчальні заклади буде переведено на дистанційне навчання. За словами Радуцького, такі міри підтримує керівництво навчальних закладів. Буде проведена інформаційна кампанія серед студентів

2. Осінні канікули у школах розпочнуться раніше. Дату початку канікул визначає місцева влада, але центральна влада радить почати канікули до 15 жовтня.

3. У регіонах, які входять до «червоних» та «помаранчевих» зон запроваджуються обмеження роботи закладів громадського харчування – ресторанів, клубів. З 22:00 заклади мають зачинятись. У таких регіонах будуть заборонені всі масові заходи.

Стаття по темі: Ринок готелів в Україні після карантину: ринок тільки починає відновлюватися

4. За дорученням президента Міністерство охорони здоров’я збільшить запаси засобів індивідуального захисту та медичних препаратів, які застосовуються при лікуванні ускладнень коронавірусної хвороби.

5. В Києві, Одесі та Маріуполі починається підготовка до розгортання великих інфекційних госпіталів на випадок перевантаження медичних закладів першої та другої хвилі. Закупається все необхідне обладнання для того, щоб нові госпіталі змогли почати роботу за лічені дні. Госпіталь в Києві під госпіталь може бути використаний Палац Спорту.

6. Відомчі лікарні та заклади, підпорядковані Медичній академії наук, будуть підготовлені до прийняття хворих на СOVID-19.

7. Інтернів та студентів старших курсів медичних вишів залучать до роботи в інфекційних відділеннях. Зміни на рівні закону вже набули чинності. 

8. Мінздрав збільшить кількість ПЛР-тестів з 30-35 тис до 50 тис на добу. Додатково виділяється 260 млн грн на збільшення кількості тестувань на коронавірус, з яких:

  • 100 млн на контрактування приватних лабораторій;
  • 160 млн грн на додаткову закупку реагентів та лабораторного обладнання. 

9. Буде вирішено проблему із забезпеченням лікарень киснем. Місцева влада має обладнати 80% ліжкомісць з хворими на коронавірус подачею кисню. На регіони для цього виділяється 572 млн грн.

Стаття по темі: Кабмін прийняв постанову про скасування оренди: яких орендарів стосується пільга

10. Запроваджуються відповідальності власників приміщень за невиконання карантинних норм та санітарних обмежень. До Верховній Раді вносяться зміни до Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», які передбачають штраф 3400-5100 грн для підприємств, підприємців, установ, організацій, які пропустили в громадське приміщення чи громадський транспорт людей без вдягнутих респіраторів або захисних масок.

Источник

Теґи