Реєстрація /

Звукоізоляція пластикових вікон: від чого залежить ідеальний звуковий комфорт

Звукоізоляція пластикових вікон

Звукоізоляція пластикового вікна – важлива складова забезпечення комфорту та добробуту власника квартири чи будинку. Вікно стоїть на захисті квартири від шуму, яким зранку до ночі наповнений мегаполіс. Захиститись від шумової агресії достатньо складно. І для такого захисту потрібно не тільки нове і якісне пластикове вікно. Частіше проблема у тому, як воно встановлене та відрегульоване. Саме про те, як створити надійний захист від шуму, розкажемо зараз.

Якісний звукоізолюючий склопакет: перевірте показники під час придбання

Перше, на що варто звернути увагу – властивості вікна, що показують якість звукової ізоляції. Це – одна з обов’язкових складових характеристик склопакета. Навіть однокамерний склопакет може дати контрольований рівень шуму на допустимому рівні.

Якісні віконні системи гарантують скорочення шумової агресії до показника пропускання шуму на рівні 28-30 дБ. Обрати якісні віконні системи із потужним захистом від шуму можна у компанії «Лінія вікон», що пропонує актуальні моделі від кращих світових брендів.

Перевіряємо конструкцію вікна: кількість камер, склопакет, ущільнення та фурнітуру

На рівень шуму також активно впливає:

  • наявність більшої кількості повітряних камер;
  • значна товщина склопакета;
  • хороша еластичність ущільнюючої гуми на вікнах.

Варто перевірити також стан фурнітури. Вона має добре притискати віконні конструкції до рами. Якщо щілина між рамою та конструкцією складає хоча б 1 міліметр, тоді показник звукоізоляції падає вдвічі. І жодні інші заходи не допоможуть. Чим слабше притискає фурнітура вікно – тим слабшою є звукоізоляція всієї системи. Регулювати фурнітуру чи замінити її можна, скориставшись допомогою спеціалістів.

Герметичність монтажних швів – гарантія тиші

Звукоізоляція пластикових вікон

Поширена ситуація – вікно нове, придбане і встановлене за всіма правилами, а гуркіт у квартирі такий, немов звук не отримує жодних перепон на своєму шляху. Причиною такого дискомфорту може слугувати наявність розгерметизованого монтажного шва:

  • звук проходить з вулиці внаслідок неякісного закриття щілин, що пропускають шум через дрібні отвори;
  • не ущільнений герметичний шов у місці, де рама сполучена з віконним прорізом;
  • неякісне ущільнення по периметру, внаслідок використання дуже швидкого заповнення об’єму монтажною піною.

Якість герметизації перевірити достатньо складно, як і виправити цей недолік, оскільки він буде пов'язаний практично з демонтажем і новим встановленням вікна. Саме тому під час встановлення варто звертати увагу на якість монтажних робіт. Адже окрім якісної звукової ізоляції, це гарантує і теплову ефективність вікна.

Ще одна порада: якщо вікна виходять на вулицю, де є активний рух транспорту, тоді варто використовувати системи із різною дистанцією між склом. Такі конструкції називають асиметричними камерами і вони набагато краще захищають від шуму. Тож і допоможуть створити ідеальну атмосферу для відпочинку чи роботи.