Реєстрація /

Обираємо сантехніку для кухні

Правила, які необхідно знати, купуючи змішувач і мийку для кухні.

За оцінками фахівців, більшість людей проводить на кухні третину свого життя, тому вибір сантехніки для цього приміщення дуже важливий. Від якості та зручності в обслуговуванні залежить те, наскільки комфортно можна буде проводити час на кухні.

Правила вибору сантехніки

Вивчаючи пропозицію, в першу чергу, варто пам'ятати про основні правила вибору сантехнічного обладнання для кухні, які допоможуть не помилитися.

  • Спочатку визначтеся з розміром. Замаленька чи завелика мийка може бути незручною або «з'їсти» корисну площу. Після установки у вас має залишитися достатньо площі робочої поверхні.
  • Не ігноруйте матеріал, з якого зроблена сантехніка. Чи-то мийка, чи змішувач, важливим є матеріал. Навіть найкрасивіша з вигляду модель може через кілька місяців втратити товарний вигляд. Тому ознайомтеся з перевагами і недоліками матеріалів, з яких зроблена сантехніка.
  • Цікавтеся гарантійним терміном служби товару. Виробники якісної сантехніки часто дають від 20 до 50 років гарантії на свій товар.

Ідеальна мийка

Головним питанням при виборі сантехніки для кухні є: мийку якої форми і з якого матеріалу краще вибрати? Хороша мийка повинна витримувати високі температури і випадкові удари. При цьому вона має бути простою у використанні та догляді.

Варто особливу увагу приділити глибині мийки – в середньому це 150-180 мм. Саме така глибина дозволяє розмістити досить велику кількість посуду, включно з габаритним, при цьому не доведеться сильно нагинатися.

Мийки бувають врізні (їх встановлюють в зроблений у стільниці отвір), накладні (накладаються на меблі зверху, як кришка. Такі моделі найкраще підходять для кухонних гарнітурів, складених з окремих шаф-модулів), інтегровані (їх монтують врівень з робочою поверхнею стільниці. Їх особливість – ідеальний стик країв зі стільницею). Тут вибір залежить лише від дизайну вашої кухні і побажань.

Важливим є матеріал, з якого зроблена мийка. Найпопулярніший – це нержавіюча сталь. Така мийка довговічна і невимоглива у догляді. Ще один матеріал – це кераміка. Екологічність і стильний дизайн таких мийок є їх головною перевагою. Ще один популярний сьогодні матеріал – штучний камінь. Такі мийки гарно виглядають, вписуються практично в будь-який інтер'єр, легко миються і «поглинають» звук. Єдиний їх недолік – висока ціна.

Вибираємо змішувач

Змішувачі бувають двовентильні (з двома кран-буксами або ручками, окремо для холодної та гарячої води); одноважельні, в яких плавне регулювання відбувається однією ручкою; термостатичні (подають воду постійної заданої температури); безконтактні (вмикаються автоматично без дотику рукою).

Одноважельні, термостатичні і безконтактні економлять найбільше води і є найзручнішими у використанні. При цьому вони дорожчі за традиційні двовентильні.

Щоб вибрати якісний змішувач, який прослужить багато років, варто звернути увагу на матеріал, з якого він зроблений. Найкращий матеріал для виготовлення корпусу змішувача – латунь. Латунний корпус не схильний до корозії. Цей матеріал технологічно зручний, тому може бути найрізноманітніших форм.

Для додаткового захисту від корозії зовнішні частини арматури нікелюють, а потім декорують – покривають хромом, іноді вдаються до покриття білою або кольоровою емаллю. Рукоятки змішувачів та інші деталі часто роблять з синтетичного матеріалу (наприклад, пластик). У змішувачах преміум-класу використовується декоративне покриття з позолоти, зістареної бронзи, хрому, «антика» з ефектом подряпин.

Недорогі змішувачі виготовляють з симуліну, який є сплавом кремнію та алюмінію. Такі змішувачі недовговічні, оскільки вони досить крихкі і схильні до додаткових забруднень.

Найкращі бренди сантехніки

Хороша сантехніка має бути комфортною у використанні, служити довго і економити воду.

Серед провідних світових брендів, які виробляють якісну сантехніку в дорогому сегменті, можна виділити: Villeroy & Boch, Grohe, Hansa, Hansgrohe, Jado, Keuco, Kludi, зроблені в Німеччині, Gustavsberg (Швеція), Antonio Lupi (Італія), Jacuzzi (Італія), Laufen (Швейцарія), Roca (Іспанія). У середній ціновій категорії якісні вироби виготовляють: Tres (Іспанія), Tece (Німеччина). Також за прийнятною ціною можна придбати сантехніку Goldman (Китай).

Бажано купувати дорогу сантехніку провідних виробників в офіційних магазинах фірм, щоб уникнути придбання підробки. У звичайних будівельних магазинах також можна купити якісну сантехніку з гарантією.