Реєстрація /

Все розмаїття підвіконників

Від пластика до мармору.

Після вибору і встановлення нових сучасних вікон виникає питання вибору підвіконників. Це не так просто як може здатися на перший погляд.

У більшості випадків Вам запропонують придбати і встановити підвіконня тієї ж фірми, що і вікна. Але це не обов'язково. Ви можете як погодитися на таку комплексну пропозицію, так і вибрати підвіконня самостійно в іншого виробника (дистриб'ютора) під стиль інтер'єру чи орієнтуючись на його характеристики надійності та зручності у догляді і експлуатації.

Композитні підвіконня – доступно і практично

Сучасні підвіконня представлені на ринку великим асортиментом матеріалів, кольорів, методів обробки та форм-факторів. Споживач може вибрати на свій смак і виходячи з власних фінансових можливостей моделі з пластику, композитних матеріалів, дерева або мармуру.

Композитні (деревно-полімерні) підвіконня складаються з двох основних компонентів: матеріалу, з якого виготовлена ​​основа і покриття, що наноситься на готову дошку. Композитні підвіконня – це підвіконня з ДСП (деревно-стружкова плита), МДФ (деревно-волокниста плита середньої щільності), ДПК (деревно-полімерний композит) і ПВХ (полівінілхлорид). Їх зовнішнє покриття так само буває різним – шпон, ПВХ-плівка, ламінат.

Перевагами таких підвіконь є довговічність, вогнетривкі властивості (високий ступінь пожежної безпеки), висока стійкість до вигинів і зміни температурного режиму, що особливо актуально в опалювальний сезон, коли підвіконня, яке розміщене над батареєю, може змінити свої розміри і піддатися деформації.

Недоліками композитних виробів можна назвати синтетичні клеї і складові, які використовуються при їх виробництві і знижують екологічність виробу.

Вибір на будь-який смак

Пластикові підвіконня – найбільш бюджетний варіант у порівнянні з іншими видами, тому традиційні дерев'яні підвіконня поступово витісняються моделями з ПВХ-профілю. Якість і характеристики такого виробу безпосередньо залежать від сировини і складу. У чистому вигляді полівінілхлорид переробити важко, тому для виробництва виробів з ПВХ його змішують з різними пластифікаторами, частка яких може досягати 30% від загальної маси виробу. Чим менше у складі ПВХ дорогого пластифікатора, тим більш крихким виходить пластик. Вибір відповідної добавки в кожному конкретному випадку обумовлений технологією подальшої обробки та вимогами до готового виробу.

До категорії композитних також відносяться підвіконня з штучного каменю (керамограніта). Вони відрізняються «дорогим» зовнішнім виглядом і є незамінним рішенням для певних видів інтер'єру. Також вони мають хороші фізико-механічні властивості: міцність, пружність, низька теплопровідність, шумопоглинання та інше. Крім того, могут похвалитися хімічною стійкістю до агресивних середовищ і виникнення плям, відсутністю пористості і, як наслідок, гігієнічною чистотою поверхні підвіконня. Глянцевість поверхні виробу надає спеціальне захисне покриття на основі поліефірної смоли (гелькоут).У підвіконників з керамограніту дуже широка палітра кольорів і відтінків.

Серед популярних виробників композитних підвіконь можна назвати Holzdorf, Aviri, Werzalit, Moeller, Danke. Вартість такого придбання залежить в першу чергу від складу матеріалів і зовнішнього покриття, а також розміру і глибини. Підвіконня з пластику обійдуться замовнику від 300 до 900 грн., дерев'яно-полімерні будуть коштувати від 500 до 1200 грн., а за підвіконня з керамограніту любителям вишуканих інтер'єрів доведеться заплатити від 1500 до 3000 грн.

Для поціновувачів справжнього

Підвіконня з натурального каменю (оніксу, граніту або мармуру) – задоволення для цінителів природних матеріалів в обробці, які готові платити за якість. Такі підвіконня відрізняються довговічністю, гігієнічністю, екологічністю і витривалістю (дозволені великі навантаження). Гарантований термін їх служби перевищує 10 років. Недоліками можна назвати обмежену природним чином колірну палітру і високу вартість такого придбання, а також відсутність стандартних рішень – такі вироби завжди виготовляють під замовлення.

Якщо Ви вирішили придбати підвіконня з натурального каменю, Вам доведеться заплатити не тільки за матеріал, але й за обробку каменю, яка завжди включається у вартість замовлення. Ціна таких виробів прораховується індивідуально, але в середньому мова йде про 3000 грн. за стандартну модель підвіконня.