Реєстрація /

Землю біля Совських ставків заберуть у забудовника


Буде суд.

Київська міська прокуратура вимагає в суді розірвати договір оренди і повернути столичній громаді земельну ділянку площею понад 5 га по вул. Лютневій (Голосіївський район), яка була передана для облаштування лінійних об'єктів транспортної інфраструктури обслуговуючому житлово-будівельному кооперативу «Совські гати». Орендар використовує ділянку в комерційних цілях. Орієнтовна вартість земельної ділянки понад 53 млн. гривень.

Про це стало відомо з повідомлення пресслужби прокуратури Києва.

У 2014 році між Київрадою та обслуговуючим кооперативом було укладено договір оренди земельної ділянки по вул. Лютневій, умовами якого передбачено обов'язок орендаря своєчасно вносити орендну плату за користування землею і використовувати її відповідно до цільового призначення.

З грудня 2017 року порушуючи умови договору обслуговуючий кооператив систематично не сплачує орендну плату, в результаті чого громада Києва не отримала в бюджет майже 5 млн гривень. Також було встановлено, що обслуговуючий кооператив протягом тривалого часу використовує частину земельної ділянки не за його цільовим призначенням, а в комерційних цілях для розміщення споруд пляжного клубу.

Київська міська прокуратура звернулася в Господарський суд Києва з позовом про розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки столичній громаді.

Стаття по темі: Земельний податок в 2021 році: коли і скільки сплачувати власникам землі

Раніше повідомлялося, що Київська міська прокуратура вимагає в суді повернення територіальній громаді земельних ділянок загальною площею майже 1 га та вартістю 47 млн грн на території парку ім. Андрія Малишка у Дніпровському районі м. Києва.

Джерело

Теґи